Kontakt
NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA
- Proponujemy syrop zalać wodą mineralną lub lekko gazowaną, dodać plasterek cytryny (opcjonalnie, bez cytryny również jest pysznie) i popijać kiedy mamy ochotę.
- Syrop do herbaty (max. 50°C) aby wzbogacić jej właściwości i nadać niepowtarzalny smak ( ilość wedle uznania).
- Syropy można również rozcieńczyć z wodą na ciepło (max. 50°C), dodać plasterek pomarańczy i relaks murowany.
Proporcja 1:10
Maceraty to zimne kąpiele ziół (między 20-40 stopni). Dzięki maceratom nasze syropy mają niepowtarzalny smak, aromat i zachowują właściwości.
Syropy świetnie sprawdzają się do przygotowania drinków. Syrop z lawendy lub kwiatu bzu idealnie łączy się z Prosecco tworząc przepyszny drink Hugo!
Syrop możne również zastąpić miód lub cukier przy przygotowywaniu porannej owsianki.
Polewa do naleśników lub lodów.
Dodatek do domowej roboty sorbetów.
Oczywiście!!! A nawet powinny ponieważ są one bogate w witaminy i minerały. Ulubione smaki dzieci to: rokitnik, kwiat bzu, melisa, dzika róża, lipa.
Nie ma na to konkretnej odpowiedzi. Można pić dowolne ilości. U nas z rana sprawdza się imbir, popołudniu orzeźwia nas pokrzywa a na wieczór lubimy się wyciszyć przy melisie lub lawendzie 😉